ارائه دهنده:
زهرا حیاتی
استاد راهنما:
دکتر سعید پارسا
هیات داوران:
دکتر محمد عبداللهی ازگمی ، دکتر حمیدرضا شهریاری
زمان:
دوشنبه ۱۳۹۹/۰۳/۲۶
ساعت ۱۰:۰۰
خانم زهرا حیاتی دانشجوی کارشناسی ارشد آقای دکتر سعید پارسا دوشنبه ۲۶ خردادماه ساعت ۱۰:۰۰ از پروژه کارشناسی ارشد خود تحت عنوان "راهکاری جدید جهت تولید خودکار مجموعه آزمون با هدف بهبود مکانیابی آماری خطا مبتنی بر تحلیل علّی-آماری " دفاع خواهند نمود.
چکیده پایان نامه:
در مسئله مکانیابی خطا، ممکن است حضور یک جمله در اجراهای خطادار کاملاً متأثر از اشکال موجود در جمله دیگر باشد. همبستگی آماری میان یک جمله و خروجی برنامه بیانگر رابطه علّی-معلولی میان آنها است. بنابراین، میتوان به مسئله مکانیابی خطا از دیدگاه علّی-معلولی نگاه کرد. پژوهشهای پیشین در زمینه تحلیل علّی-آماری در محاسبه امتیاز مظنون به خطایی، یک مدل رگرسیون خطی به ازای هر دستورالعمل از برنامه ایجاد میکنند، این روشها سربار محاسباتی و حافظه بالایی دارند که باعث عدم مقیاسپذیری آنها میگردد. به منظور کاهش این هزینهها، میتوان استنتاج علّی-آماری را صرفاً روی زیرمجموعه کوچکی از جملات برنامه انجام داد.
در روشTD-CSFL، در این پایاننامه، ابتدا محدوده جملات مظنون به خطا را در قالب یک شاخه اجرایی مشخص مینمایم. برای این منظور در مسیر اجرایی خطادار از انتها به ابتدا شرطها را نقیض کرده، و با استفاده از حلکننده Z۳ داده آزمون را برای مسیر تولید میکنیم. سپس برنامه را مجدداً بهصورت اجرای نمادین پویا، با داده آزمون به دست آمده اجرا میکنیم. بدین ترتیب با توجه به نتیجه موفّق و یا ناموفّق بودن اجرا، مشخص میکنیم که کدام شاخه مظنون به خطا است. بنابراین، محدوده جملات برای اعمال روش علّی-آماری را به حداقل ممکن تقلیل نمودهایم. در واقع برای اولین بار مسئله تعیین خودکار مکان خطا را به سه زیر مرحله، یافتن مسیر اجرایی خطادار، شاخه مظنون به خطا و بلاخره یافتن جملات مظنون به خطا در شاخه خطادار تبدیل نمودهایم. دادههای آزمون در این روش به صورت هدفمند و با حداقلِ ممکن جهت تعیین شاخه خطادار و پس از آن جملات مظنون به خطای درون شاخه مشخص شده، تولید میگردد. از این طریق مشکل روشهای آماری که تحت تأثیر دادههای آزمون هستند را توانستهایم برای اولین بار از میان برداریم.
روش ارائه شده، TD-CAFL، بر روی مجموعه آزمون Defects۴j مورد آزمایش قرار گرفت. برای ارزیابی میزان بهبود روش، از معیارهای رایجی همچون تعداد جملات مورد بررسی و دقّت مکانیابی خطا استفاده کردهایم. نتایج به دست آمده نشان میدهد که روش پیشنهادی از نظر معیارهای ارزیابی منتخب در مقایسه با سایر راهکارهای مرتبط عملکرد بهتری دارد. در نهایت نشان دادیم که استفاده از تحلیل علّی- آماری در کنار روش ارائه شده سبب افزایش دقّت در مکانیابی خطا خواهد شد.
دانشکده مهندسی کامپیوتر مدیریت تحصیلات تکمیلی |