ارائه دهنده:
زیبا عارفی نژاد
استاد راهنما:
دکتر وصال حکمی
استاد ممتحن خارجی : دکتر بهادر بخشی
استاد ممتحن داخلی: دکتر زینب موحدی
زمان : چهارشنبه 26 تیر ماه 1398
ساعت 10:00
مکان: دانشکده مهندسی کامپیوتر- طبقه سوم- اتاق 304
خانم زیبا عارفی نژاد دانشجوی کارشناسی ارشد آقای دکتر وصال حکمی چهارشنبه 26 تیر ماه ساعت 10:00 در اتاق 304 واقع در طبقه سوم دانشکده کامپیوتر از پروژه کارشناسی ارشد خود تحت عنوان "تخصیص منابع در ارتباطات دستگاه به دستگاه سلولی با اطلاعات وضعیت کانال نامعلوم" دفاع خواهند نمود.
چکیده پایان نامه:
پیشرفت روز افزون ارتباطات بیسیم و مخصوصا مخابرات سلولی، گسترش دستگاههای همراه کاربران، بلوغ سرویسهای مبتنی بر داده و ایجاد نیازمندیهای جدید در حوزههای اینترنت اشیا، ارتباطات خودرویی، صنایع هوشمند و ... سیستمهای فعلی را به سرحد تواناییهای خود رسانده و روند افزایش انتظارات و تقاضاها، نیازمند تدابیر نوینی در طراحی سیستمهای مخابراتی خواهد بود. در طراحی سیستمهای آینده یکی از فناوریهای منتخب برای افزایش کارایی سیستمها و افزایش ظرفیت آنها، ارتباطات دستگاه به دستگاه (D2D) و همزیستی آنها با ارتباطات سلولی مجوزدار خواهد بود. این نوع ارتباط اجازه تبادل داده میان دو کاربر به صورت مستقیم و بدون نیاز به ایستگاه پایه را فراهم میآورد. اگرچه این نوع ارتباط مزایای زیادی چون افزایش ظرفیت برای ما خواهد داشت ولی مشکلاتی چون افزایش تداخل برای کاربران سلولی را نیز در پی دارد. بهرهوری مناسب از این فناوری، نیازمند طراحی روشهای جدیدی برای تخصیص صحیح منابع موجود در شبکه به گرهها و ارتباطات است.
در این پایاننامه، مسأله تخصیص منابع برای پیکربندی ارتباطات D2D-سلولی را برای شرایطی بررسی نمودهایم که اطلاعات وضعیت کانال (CSI) برای ما نامعلوم باشد. این کار بدین جهت مهم است که داشتن CSI لحظهای به صورت دقیق تقریبا برای ما غیر ممکن است و بنابراین نیازمند روشهایی هستیم تا اتکای خود به CSI را کاهش دهیم. با مرور کارهای پیشین، به این جمعبندی میرسیم که طیف گستردهای از مسائل تخصیص منابع را میتوان به صورت مسأله «انتساب کامل بهینه» در نظریه گراف نگاشت کرده و از الگوریتمهای زمان-چندجملهای موجود برای حل آنها بهره برد. نوآوری اصلی پایاننامه، بهرهگیری از راهکارهای مبتنی بر یادگیری ماشین و به طور خاص، مسأله «راهزن چندبازویی ترکیبیاتی» (CMAB) برای تعمیم «چارچوب تخصیص منابع مبتنی بر انتساب کامل» به شرایطی است که CSI در دسترس نیست. ما دو نمونه-مسئله را نیز در این چارچوب پیشنهادی جدید فرمولبندی مینماییم: نمونه مسأله (1): «تخصیص توأم رله و مُد عملیاتی» و نمونه مسأله (2): تخصیص توأم کانال و مُد عملیاتی. از طریق شبیهسازی، کارایی روش پیشنهادی با روشهای مبتنی بر CSI کامل لحظهای، آماری، CSI ایستا و خطادار مورد مقایسه و ارزیابی قرار میگیرد.
واژههای کلیدی: ارتباطات دستگاه به دستگاه، تخصیص منابع، وضعیت کانال نامعلوم، یادگیری مقاومتی.
از اساتید بزرگوار، دانشجویان گرامی و دیگر متخصصان و علاقه مندان به موضوع دفاعیه دعوت
می شود با حضور خود موجبات غنای علمی و ارتقای کیفی را فراهم سازند.
دانشکده مهندسی کامپیوتر مدیریت تحصیلات تکمیلی |