تفاهم نامه همکاری در خصوص دوره سربازی و نحوه تعامل نخبگان با دانشگاه با بنیاد ملی نخبگان منعقد گردید
با حضور دکتر قدیانی (رئیس بنیاد ملی نخبگان و استعدادهای برتر وظیفه نیروهای مسلح) و هیات همراه در دانشگاه علم و صنعت ایران، بیستم بهمن ماه ۱۳۹۹ تفاهم نامه همکاری دو جانبه توسط دکتر ذاکری (رییس دانشگاه) و دکتر قدیانی امضا و تبادل شد.
این تفاهم نامه در زمینه دوره سربازی و تعامل نخبگان با دانشگاه هاست.
در جلسه انعقاد تفاهم نامه همکاری، از سوی دانشگاه دکتر ذاکری (رییس دانشگاه)، دکتر سیدین (معاون اداری، مالی و مدیریت منابع)، دکتر نویدبخش (مشاور معاونت اداری)، دکتر اسمعیلی (مدیر امور اداری) و مهندس خادم (معاون امور اداری) حضور داشتند.
در این جلسه ابتدا دکتر اسمعیلی (معاون امور اداری)، ضمن تشکر و خیر مقدم به مهمانان گفت: طی مذاکراتی که از ماهها پیش آغاز شد، بحث در خصوص سرباز نخبه مطرح شده که نخبگان می توانند در دوره سربازی خود بین ۱۴ تا ۱۶ ماه سرباز نخبگی داشته باشند و در کنار استاد راهنمای خود کار کنند که دانشگاه علم و صنعت ایران با همکاری بنیاد ملی نخبگان، تفاهم نامه ای را در این مورد امضا نمودند.

در این نشست دکتر اسمعیلی (معاون امور اداری دانشگاه) گفت: راه اندازی این طرح و جذب سرباز نخبه به خصوص برای اعضای هیات علمی ای که پروژه های صنعتی را دنبال می کنند، می تواند خوب و کاربردی باشد.
سپس دکتر سیدین (معاون اداری، مالی و مدیریت منابع دانشگاه)، به معرفی اجمالی دانشگاه، پروژه های کلان و ملی (اعم از ماهواره، موتورهای توربینی و.....) پرداخت. وی تصریح کرد: این پروژه های ملی و اثرگذار، در کنار هیات علمی و با کمک نیروهای انسانی ای که پتانسیل علمی بالایی دارند، انجام می پذیرد.
در ادامه نشست، دکتر قدیانی (رئیس بنیاد ملی نخبگان و استعدادهای برتر وظیفه نیروهای مسلح) در سخنانی گفت: یکی از بحث های جدی، ظرفیت بالای علمی است و ما باید تعادل برقرار کنیم چون وضعیت علمی بد نیست ولی وضعیت در فناوری خیلی خوب نیست و اولویت اول کشور، بحث دانشگاه و اولویت دوم، بحث فناوری و شرکت های دانش بنیان است که بیشتر به سمت فعالیت های بنیادی و کاربردی شدن بروند و نخبگان می توانند با ظرفیت خوبی که دارند و در راستای توانایی ای که دارند، خدمت سربازی خود را در این مراکز بگذرانند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: دانشگاه عناوین پروژه ها و شاخصه هایی که برای آن دارد را اعلام می کند و بنیاد ملی نخبگان تقسیم کار را انجام می دهد.
پس از آن، دکتر شعبانی (مدیر نظارت و ارزیابی پایش عملکرد سربازان وظیفه) گفت: در ارتباط با بحث نخبگان، این مدتی که همکاری دارم مراکز دانشگاهی در بین نخبگان محبوبیت بالاتری دارند و کمترین چالش ها در محیط های دانشگاهی است. در این محیط ها تعامل خوبی برقرار و جای خوبی برای نخبگان است. وی ادامه داد: اولویت برای نخبگان، شرکت های دانش بنیان و دانشگاههاست و ما با استعدادسنجی مناسب از افراد می توانیم قبل از تخصیص فرد به دستگاهها، علایق فردی او را شناسایی و در نهایت او را به دانشگاه معرفی کنیم.
در این نشست همچنین مهندس نورعلیزاده (مدیر طرح و برنامه ریزی مرکز بنیاد علمی نخبگان)، با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد پرورش استعداد و استفاده از پتانسیل جوانان گفت: جوانان در حین انجام کار، پرورش و مهارت پیدا می کنند و پتانسیل و استعدادشان را نشان می دهند. اینها سرمایه های کشور هستند و باید در کشور باقی بمانند و پرورش پیدا کنند و امیدواریم با هماهنگی بین دانشگاهها این استعدادها را رشد دهیم.

دکتر ذاکری (رئیس دانشگاه) نیز در این مراسم، ضمن ابراز خرسندی از تداوم و توسعه همکاری های دانشگاه و بنیاد ملی نخبگان اعلام کرد: افزایش همکاری های دو طرف، باعث رشد پروژه های تحقیقاتی و ارتباط هر چه بیشتر دانشگاه و صنعت خواهد شد. وی با اشاره به اینکه دانشگاه برای تبدیل از نسل اول و دوم به دانشگاه ارزش آفرین و جامعه محور، باید در کنار فعالیت آموزشی و پژوهشی، فعالیت فناورانه نیز ارایه دهد، گفت: برای تبدیل شدن به دانشگاه نسل چهارم، زیست بوم جدیدی را در دانشگاه علم و صنعت ایران شکل داده ایم که کمک می کند فعالیت های فناورانه در دانشگاه به صورت مستقیم و غیر مستقیم انجام و حمایت شوند. به طور مثال ما یک مرکز نوآوری به تازگی در کیش افتتاح کرده ایم. وی افزود: یکی از اقدامات خوب هم این است که چسبندگی بین نخبگان و مجموعه جاری کشور ایجاد کنیم که قطعا در مرکز رشد دانشگاه، شرکتها، مراکز نوآوری و مراکز تحقیقاتی می توانند پروژه های بزرگی را ارائه دهند و فعالیت و جهت گیری خوبی شکل می گیرد که این باعث ارتباطات مستمر دانشگاه با صنعت خواهد شد.
.JPG)
دکتر ذاکری گفت: دانشگاه علم و صنعت ایران سعی دارد ارتباطات صنعتی را گسترش دهد و محدود به اجرای قرارداد نباشد و خود دانشگاه فراخوان می دهد و از اساتید دانشگاه های دیگر نیز استفاده می کند تا با مدیریت آن سازمان، پروژه مورد حمایت قرار گیرد. رئیس دانشگاه افزود: حدود ۴۰ درصد از رساله های دکتری این دانشگاه، به سمت پروژه های کاربردی هدایت شده است.
معرفی اولین سرباز نخبه به دانشگاه علم و صنعت ایران، پایان بخش این مراسم بود.
|