:: کمک ۲۸ میلیاردی صندوق رفاه دانشجویان برای رفع مشکل خوابگاه‌ها ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۶/۱۴ |
کمک ۲۸ میلیاردی صندوق رفاه دانشجویان برای رفع مشکل خوابگاه‌ها

مشاور وزیر علوم از اعطای بیش‌از ۲۸ میلیارد تومان به دانشگاه‌ها برای حل مشکل کمبود خوابگاه‌ها خبر داد و گفت: این اعتبار در قالب کمک رهن به دانشگاه‌ها داده شده است تا بر اساس آن تا حدودی مشکل کمبود ظرفیت خوابگاهی را رفع کنند.
مهندس ذوالفقار یزدان‌مهر در مراسم افتتاح بلوک‌های ۹ و ۱ دانشگاه علم و صنعت که در این دانشگاه انجام شد، توجه به خوابگاه‌های دانشجویی را از اولویت‌های برنامه‌های صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم عنوان کرد و افزود: ما از سال ۹۴ که مسئولیت مدیریت این صندوق را بر عهده گرفتیم، ابتدا یک آسیب‌شناسی جدی در خصوص وضعیت خوابگاه‌های دانشجویی کردیم. بر اساس این آسیب‌شناسی حدود ۵۰ هزار کمبود فضای خوابگاهی یا به نوعی ۲۰۰ کمبود خوابگاه در کشور داشتیم بر این اساس ۵۰ هزار دانشجو با مشکل خوابگاه مواجه بودند.
وی در ادامه تصریح کرد: بر اساس تلاش‌های انجام شده در وزارت علوم و صندوق رفاه دانشجویان، توانستیم موانع ساخت خوابگاه‌های دانشجویی را که در برنامه پنجم توسعه ذکر شده بود، برطرف کنیم. به‌طوری‌که گشایشی در ساخت‌وساز خوابگاه‌ها در برنامه ششم توسعه ایجاد شد و در حال حاضر بخش خصوصی و خیرین در این عرصه به‌صورت جدی و فعال وارد شده‌اند.
رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم از اختصاص بودجه با عنوان کمک رهن به دانشگاه‌ها توسط این صندوق خبر داد و خاطرنشان کرد: صندوق رفاه دانشجویان تاکنون بیش از ۲۸میلیارد تومان اعتبار به دانشگاه‌ها با عنوان کمک رهن اختصاص داده است تا با کمک آن مشکل ‌کمبود خوابگاه‌ها را رفع کنند و این مبلغ به دانشگاه علم و صنعت در دو مرحله پرداخت شده است.
مشاور وزیر علوم در ادامه افزود: در دو سال پیش که مدیریت صندوق را بر عهده گرفتیم تعداد ۱۰۲۰ خوابگاه دولتی و ۳۲۰ خوابگاه غیردولتی وجود داشت که این خوابگاه‌ها هر کدام با چالش‌هایی مواجه بودند به‌طوری‌که خوابگاه‌های غیردولتی ساماندهی شدند و در حال حاضر فقط دانشجویان می‌توانند در این خوابگاه‌ها اسکان داشته باشند.
مهندس یزدانمهر یادآور شد: خوشبختانه بر اساس طرحی تمامی خوابگاه‌های دولتی مورد ارزیابی و رتبه‌بندی قرار گرفتند و بر اساس این ارزیابی حدود ۳۸درصد خوابگاه‌ها در رتبه‌های ۴ و ۵ قرار داشتند که با تمهیدات به‌کار گرفته شده، کمک‌های دولت و افزایش منابع صندوق رفاه، تمامی این خوابگاه‌ها ارتقاء یافتند.
به گفته وی، سال گذشته تعداد ۶۳ خوابگاه که در رتبه ۵ قرار داشتند به سطح پایین‌تر ارتقاء یافتند و امسال نیز تعداد ۴۶۳ خوابگاه که در رتبه‌های ۴ و ۳ قرار داشتند با مشارکت دانشگاه‌ها و کمک‌های ۵۰ درصدی صندوق رفاه دانشجویان ارتقاء خواهند یافت، به‌طوری‌که تعمیرات خوابگاه‌ها در تابستان شروع شد و دانشگاه‌ها در سال جاری به کارگاه عمرانی تبدیل شده بودند.
رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم با بیان این‌که تمهیدات خوبی برای رفع مشکل کمبود خوابگاه‌ها در سال جاری اندیشیده شده است، گفت: علاوه بر اختصاص بودجه خوب به حوزه خوابگاه‌های دانشجویی در سال جاری، اعتباری به مبلغ ۶۰ میلیارد تومان نیز از سوی صندوق رفاه دانشجویان و سازمان برنامه و بودجه کشور تامین شده است که می‌تواند مشکل کمبود خوابگاه‌ها را تا حدودی برطرف کند.
مهندس یزدان‌مهر تاکید کرد: ما به خوابگاه‌ها به عنوان سرای دانشجویی نگاه می‌کنیم جایی که بیشتر دانشجویان اوقات خود را در آن سپری می‌کنند. بنابراین صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم از لحاظ صنفی و فرهنگی نگاه ویژه‌ای به خوابگاه‌ها دارد به‌طوری‌که سال ‌گذشته ۱۰۰ اتاق تندرستی در خوابگاه‌ها راه‌اندازی شد و امسال نیز خوابگاه‌های بیشتری مجهز به اتاق تندرستی خواهند شد.
رییس صندوق رفاه دانشجویان در پایان با تاکید بر این‌که تمامی دانشجویان خوابگاهی در سال جدید پرونده سلامت خواهند داشت، خاطرنشان کرد: این پرونده متناسب طرح پایش سلامت دانشجویان انجام خواهد شد و دانشجویانی که مشکلات سلامتی داشته باشند تحت پوشش این پرونده درمان خواهند شد

آدرس کانال تلگرام رسمی دانشگاه: https://telegram.me/IUST_Official
.

دفعات مشاهده: 281 بار   |   دفعات چاپ: 11 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر